Okos döntés ősszel: tudja nyaralóját is biztonságban!

Kössön nyaralójára is biztosítást!Sokan kötnek biztosítást az otthonukra, de nyaralójuk biztosításáról már megfeledkeznek. Pedig ez nagyon fontos lenne, hiszen a szélsőséges viharok vagy a betörések magas kockázata miatt biztosítás nélkül egy nyaraló sem lehet teljes biztonságban.

Amint beköszönt az ősz, a nyaralóövezetek szép lassan kiürülnek és elnéptelenednek, ami jelentősen növeli a meghibásodásokból, elemi károkból vagy éppen a betörésekből származó káresemények kockázatát. Fontos, hogy ha még nincs a nyaralóján biztosítás, akkor mihamarabb kössön, mivel a biztosítóknak 15 nap áll rendelkezésükre, hogy döntést hozzanak, szerződnek-e az adott ingatlan védelmére vagy sem.

A nyaralóra is lakásbiztosítást kell kötni, viszont nem állandóan lakott ingatlanként kell feltüntetni

Egy ingatlant a biztosítók legtöbb esetben akkor tekintenek lakottnak, ha abban minimum 180 napot, azaz fél évet tartózkodik valaki életvitelszerűen. Ha nincs állandó lakója az ingatlannak, akkor a biztosítás díját akár 30-100 százalékkal növelt pótdíj is terhelheti. A magas kockázati tényezők miatt érdemes időben cselekedni, hogy találjunk olyan biztosítótársaságot, aki vállalja a nyaralónk biztosítását.

Miért ilyen kritikusak a biztosítótársaságok a nyaralók esetében? Ha egy nyaralóban csőtörés történik és a tulajdonos hónapokig nem néz rá az ingatlanra, akkor a víz akár hónapokig szivároghat és áztathatja a nyaraló padlóját, falait, a benne lévő bútorokat és berendezéseket. Többször előfordul az is, hogy betörők nem az ingóságokat akarják megszerezni, hanem téli szálláshelyként használják a nyaralót. 

Sok esetben tapasztaljuk, hogy az alacsonyabb biztosítási díj reményében egy családtag bejelentkezik állandó lakosként az ingatlanba. Ezt a megoldást érdemes elkerülni, mert ha kár keletkezik, annak felmérésekor a biztosító bizonyítani tudja, hogy az adott lakóházat valójában nyaralóként használják. Ekkor pedig a biztosítótársaság akár a teljes kárösszeget is visszatarthatja. 

Mi a megoldás? Hasonlítsa össze kalkulátorunk segítségével a hazai biztosítótársaságok lakásbiztosítás ajánlatait és válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt: https://www.eurorisk.hu/biztositasok/lakasbiztositas

Ne kockáztasson, kössön lakásbiztosítást nyaralójára vagy hétvégi házára, ingatlan és ingó vagyonára!



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft